top
Bookmark and Share
TilbudBokmerkeKontaktSidekart
Kategorier
 
Oversikt
 
Handlekurv
Ingen produkter
 
Bestselgere
 
Tagger
Ingen tags er tilgjengelige
 

Om led lys

Led lys gir deg store fordeler!

Du sparer strøm, tid og kan plassere led lyspærer i de fleste lamper du omgir deg med til daglig. De nye 220 volt led lyspærene lyser pent og gir god atmosfære i rommet.. - og 12 volt lyspærene hjelper deg å spare på batteribanken din.

Som kjent kan les lys i dag brukes som erstatning for hvitglødende lyspærer og lysrør. En fordel er at led lys er solid state lighting (SSL) - pakket som en klynge med hvite led lys dioder gruppert sammen til en lyskilde. Noe som betyr at led lyspærer tåler mer enn vanlige lyspærer.

Led lys er strømsparende

Led lys er veldig effektivt, og gjennomsnittlig leverer en led lyspære ca 80 lumen per watt forbruk. Det betyr at 1 watt led lys omtrent er som en 10 watt glødepære. Altså ca en tiendedel av strømforbruket.

Led lyspærer varer lenge og tåler mye

En led lyspære varer normalt svært lenge: En led diode (én av disse små lyspunktene en led lyspære består av) vil normalt leve rundt 100000 timer, men pga varme reduserer vi dette anslaget til "kun" 50000 timer. Dvs ca 50 ganger lenger enn en vanlig glødepære ved pent bruk. Men ved plassering nærme trapper eller dører forkorter en vanlig lyspæres levetid, men dét skjer ikke for led lyspærer:

For vanlige lyspærer slites raskere hvis det er bevegelser i huset, og det er det ofte. En dør blir slått litt hardt igjen, noen går i en trapp... Slike dagligdagse hendelser sliter veldig ofte hardt på lyspærer. Men ikke på led lys!

Led lys tåler mer enn vanlige lyspærer, spesielt av mekanisk påkjenning som risting og slag. Det er hovedgrunnen til at led lyspærer i større og større grad brukes i biler og båter, i tillegg til at det kan brukes mindre kabler og også føre til mindre belastning på batteriet selvfølgelig.

220 volt led lyspærer

Ledlysbutikken.no gjør det lett å ta i bruk led lys i hjemmet: Vår nye serie med 200 volt led lyspærer er bare å montere i vanlige lamper. De lyser like sterkt som vanlige glødepærer, og lysfargen er koselig og "varm".

Led lys brukes til mange formål, og med den nye tekologien du får hos Ledlysbutikken vil du også erstatte vanlige sparepærer. Spesielt fordi led lys er både mer energibesparende og ikke inneholder giftstoffer slik som sparepærer gjør. (kvikksølv blant annet)

Vi ser at led lyspærer brukes mer og mer i hjemmet og på arbeidsplassen, både fordi det sparer mye strøm - men også fordi man slipper å bytte lyspære så ofte.

12 volt led lyspærer

I dag benyttes led lyspærer mer og mer i bil og båt, fordi lyspærene varer lenger samt at det er lettere å få den ønskede fargen man vil på lyset.

Man kan rett og slett bestille en rød lyspære til bremselyset (noe vi sterkt anbefaler), og f.eks grønn lyspære til styrbord lanterne på båter.

Så finnes det noen negative sider ved led lys?

Ja, kanskje. Den mest negative siden i dag er at led lys produserer så lite varme. Det er en fordel inne i hus og hjem, men på biler og andre utelamper kan det føre til at lamper blir ned-iset. Rett og slett fordi det er for lite varme i lampen. Det skal sies at dette skjeldent er et problem, men det er den eneste negative siden med led lys slik vi ser det i dag.

Prisen kan også oppleves som negativ, da den er høyere enn f.eks vanlige lyspærer. Men en led lyspære sparer deg langsiktig for mye strøm, og spares derfor inn en god stund før levetiden er over. I tillegg slipper du å kjøpe så mange av den "billige" lyspæren.

Har du spørsmål om led lys eller led lyspærer du ikke har fått svar på? Kontakt oss!